Volver al indice de Libros Volver al indice de publicaciones

"DOS MÚSICS DE VALL-DE-ROURES DEL SEGLE XVII. MIGUEL AGUILAR I MIQUEL CELMA"

La vida de dos valderrobrenses que dejaron su huella en la historia

Dos músics de Vall-de-roures del segle XVII, Miguel Aguilar i Miquel Celma” consta de 112 pàgines i 20 il·lustracions, en les quals l'autor dóna a conèixer a aquestes dos importants figures de la música, nascuts a Vall-de-roures en la primera meitat del segle XVII.

Lo llibre està dividit en tres capítols. Al primer es reflexiona sobre la importància musical de Vall-de-roures, a on van néixer els dos autors. Lo segon estudia la figura de Miguel d'Aguilar que, després de ser “infantico” a la Seo de Saragossa, va ser mestre de capella a Daroca, va treballar a Huesca i finalment va recalar com mestre al Pilar de Saragossa. A la tercera part es dóna a conèixer la figura de Miquel Selma, que va començar com baixonista i va acabar sent mestre de capella a la catedral de Barcelona.

 

Josep Mª Salisi Clos, musicòleg lleidatà que està realitzant la seva tesi doctoral, ha estudiat profundament los fons musicals litúrgics del segle XVII i especialment lo “Fons Verdú”, de la Biblioteca de Catalunya de Barcelona, on va començar a obtindre informació sobre Miquel Selma i es va interessar per la producció musical de Vall-de-roures al segle XVII, fruit de lo qual és aquest important llibre que posa en valor a dos grans músics del nostre poble.

Si quieres conseguir un ejemplar puedes pedirlo poniéndote en contacto con la asociación por cualquiera de las vias indicadas en este sitio Web

Volver al indice de Libros Volver al indice de publicaciones